Juridische hulp nodig?

Het Juridisch Loket
Het Juridisch Loket geeft eerste hulp bij juridische vragen (alléén voor particulieren!). Dit is gratis, want het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Op de website vindt je veel juridische informatie. Ook vind je daar de adressen van de vestigingen om langs te gaan of kan je een e-mailformulier invullen met je vraag. De snelste manier om een persoonlijk advies te krijgen is door te bellen met de juristen van het Juridisch Loket op 0900-8020 (€ 0,25 p/m).

Indien nodig verwijst het Juridisch Loket door naar een mediator, advocaat, notaris, je rechtsbijstandverzekering of de vakbond of andere belangenorganisatie waar je lid van bent. Uiteraard kun je hier ook zelf direct contact opnemen.

Advocaat nodig?
Op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten kun je uit alle beëdigde advocaten in Nederland een advocaat zoeken op naam, locatie en/of rechtsgebied. Veel advocaten bieden een gratis kennismakingsgesprek aan.

Notaris nodig?
Op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie kun je een notaris zoeken. De notaris met de laagste tarieven zoek je via Notaristarieven.nl of Degoedkoopstenotaris.nl.

Mediator nodig?
Een mediator in een onafhankelijke derde die kan helpen bij onderhandelen tussen de twee partijen die in conflict zijn. In feite kan dit dus elk willekeurig persoon zijn waarmee beide partijen instemmen. Een professionele mediator vind je echter in het kwaliteitsregister van de Mediatorfederatie Nederland.

Rechtsbijstandverzekering?
Heb je een rechtsbijstandverzekering? Kijk dan op de polis of de website hoe zij kunnen helpen en hoe je contact op kunt nemen. Vaak kun je ook zonder verzekering terecht bij een rechtsbijstandverzekeraar voor juridische hulp. De vergelijkingssite van de Consumentenbond kan je helpen bij het zoeken naar een rechtsbijstandverzekering.

Lid van een vakbond of andere belangenorganisatie?
Vaak kun je bij een vakbond of belangenorganisatie terecht voor specifieke juridische hulp. Check dit dus ook even.

Advertisements

6 thoughts on “Juridische hulp nodig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s